Dārzeņu ēdieni
2023. gada 11. septembrī, 09:11

Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu

Jeruzālemes artišoks, zemes bumbieris, topinambūrs - tas viss ir viens dārzenis. Topinambūrs Eiropā parādījās tikai 17 gadsimtā un par to vispirms uzzināja franči no Topinambusa cilts. No šejienes arī nosaukums.

Pagatavošana

1

Topinambūri ir jānomazgā (uz tiem varētu būt smiltis), jāsagriež daiviņās un jāsaliek uz cepešpannas vienā kārtā.

2

Pārkaisīt ar sāli, pipariem, pārliet ar olīveļļu.

3

Saspiest ķiploka daiviņas vai sagriezt ripiņās un salikt uz topinambūriem, pa virsu uzliekam pāris timiāna zariņus. Liek cepties cepeškrāsnī.