Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pāri palikušo kartupeļu plācenīši

Sastāvdaļas
  • 800 g vārītu kartupeļu
  • 150 g sarīvēta labi kūstoša siera
  • 1 skaidiņās sarīvēts burkāns
  • ⅓ sīki sagriezts puravs
  • 1 ola
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu piparu
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • eļļa cepšanai
Vārītos kartupeļus, kas palikuši neapēsti, var sacept zemnieku brokastīs, iekapāt rasolā vai apcept uz pannas zeltaini brūnus. Tikpat labi var pagatavot no tiem gardus kartupeļu un dārzeņu plācenīšus. Te ideāli iederas burkāni to saldā sulīguma dēļ un puravi, kas piešķir maigu pikantumu, bet droši var likt klāt arī citus dārzeņus: papriku, sīpolus, smalki saēvelētu kāpostu, spinātus vai seleriju kātus, derēs arī saceptas sēnes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vārītos kartupeļus liec bļodā un sastampā pēc iespējas gludenākā masā. Pievieno cieti, olu, sāli, piparus, muskatriekstu un samīci viendabīgu. Rūpīgi iejauc dārzeņus.
2
Masu sadali 10 vienādās daļās un no katras veido apmēram 2 cm biezus plācenīšus. Cep uz pannas mērenā karstumā no katras puses apmēram 4 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu. Ņem vērā! Kartupeļus vieglāk sastampāt viendabīgā masā, kamēr tie vēl nav atdzisuši.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni