Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maltās kartupeļu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 1 tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu piparu
  • eļļa cepšanai
Lai gan kartupeļus Latvijā sāka ēst tikai 17. gs., tagad bez šī dārzeņa mūsu ēdienkarte nav iedomājama. Ēdienu, kuros kartupelis ir galvenais varonis, ir neskaitāmi daudz, un starp tiem izceļas dažādas kartupeļu pankūkas, arī šādas, kur kartupeļus maļ gaļas maļamajā mašīnā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un samal gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus, olas un miltus. Samaisi un, ja mīkla ir pašķidra, pievieno vēl nedaudz miltu, lai tie uzsūc lieko sulu.
2
Ar karoti liec uz uzkarsētas pannas masu un cep mērenā karstumā no abām pusēm gaiši brūnas pankūkas. Pasniedz ar skābu krējumu, biezpienu vai brūkleņu ievārījumu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni