foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 2. septembrī, 12:00

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar saldo čili mērci

Ļoti ātri pagatavojams un viegls ēdiens – tev tikai jāsagriež dārzeņi, pārējo izdarīs cepeškrāsns. Dārzeņus vari kombinēt ar putna gaļu vai zivi pēc savas izvēles. Ja saldā čili mērce šķiet par asu, tās vietā vari izmantot saldskābo mērci.

Pagatavošana

45 min3 porcijas
1

Dārzeņus nomazgā un rupji sagriez. Ber cepamtraukā.

2

Ķiploka daiviņas izspied caur spiedi. Apslaki dārzeņus ar olīveļļu, pārlej pāri saldo čili mērci, uzliec izspiesto ķiploku un rūpīgi sajauc. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.

3

Cepamtrauku apklāj ar foliju un liec cepties 180 grādos 30 minūtes vai tik ilgi, līdz dārzeņi mīksti.