Kartupeļu biezeņa pankūkas
Sastāvdaļas
- 320 ml piena
- 180 g miltu
- 150 g kartupeļu biezeņa
- 4 olas
- 1 tējk. cepampulvera
- eļļa un sviests cepšanai
- sakapāts svaigs timiāns
- sāls un malti pipari
Lielisks variants, kā garšīgi izmantot pāri palikušu kartupeļu biezeni. Piedevās var pasniegt strēmelītēs saceptu bekonu ar sakapātiem kaltētiem tomātiņiem eļļā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olas ar šķipsniņu sāls sakul vieglās putās. Nepārtraukti kuļot, pamazām pielej pienu.
2
Lielā bļodā iesijā miltus un cepampulveri. Uzmanīgi pielej olu un piena maisījumu. Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisi. Pieber sāli, piparus un timiānu. Uz pusstundu ieliec ledusskapī.
3
Pannā sakarsē vienādās daļās eļļu un sviestu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas un izcep zeltaini brūnas no abām pusēm.