Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu biezeņa pankūkas

Sastāvdaļas
  • 320 ml piena
  • 180 g miltu
  • 150 g kartupeļu biezeņa
  • 4 olas
  • 1 tējk. cepampulvera
  • eļļa un sviests cepšanai
  • sakapāts svaigs timiāns
  • sāls un malti pipari
Lielisks variants, kā garšīgi izmantot pāri palikušu kartupeļu biezeni. Piedevās var pasniegt strēmelītēs saceptu bekonu ar sakapātiem kaltētiem tomātiņiem eļļā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas ar šķipsniņu sāls sakul vieglās putās. Nepārtraukti kuļot, pamazām pielej pienu.
2
Lielā bļodā iesijā miltus un cepampulveri. Uzmanīgi pielej olu un piena maisījumu. Pievieno kartupeļu biezeni un kārtīgi samaisi. Pieber sāli, piparus un timiānu. Uz pusstundu ieliec ledusskapī.
3
Pannā sakarsē vienādās daļās eļļu un sviestu. No mīklas izveido nelielas pankūciņas un izcep zeltaini brūnas no abām pusēm.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni