Ziedkāposts ar makaroniem siera mērcē 1
Sastāvdaļas
- 1 neliels ziedkāposts
- 500 ml piena
- 300 g īso makaronu
- 150 g rīvēta Čedaras siera
- 150 g rīvētas mocarellas
- 4 ēdk. izlobītu un apgrauzdētu ķirbju sēklu
- 2 ēdk. sviesta
- 2 ēdk. miltu
- 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 2 tējk. maigu sinepju
- sāls, malti pipari
Ziedkāpostu un brokoļu vietā vari izmantot spinātus, papriku, burkānus, zaļos zirnīšus un papildināt tos ar visdažādākajiem zaļumiem un garšvielām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ziedkāpostu sadali rozetītēs. Makaronus liec verdošā sālsūdenī un vāri atbilstoši norādei uz iepakojuma. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno ziedkāpostus. Kad gatavi, nokās.
2
Lielā pannā sakarsē sviestu un apbrūnini miltus. Maisot pielej pienu un vāri 5 minūtes.
3
Pievieno sieru un maisot izkausē.
4
Iemaisi makaronus un ziedkāpostus, pievieno sinepes, sāli un piparus.
5
Pārkaisi pētersīļus un ķirbju sēklas.
1 komentārs