Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ziedkāposts ar makaroniem siera mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 neliels ziedkāposts
  • 500 ml piena
  • 300 g īso makaronu
  • 150 g rīvēta Čedaras siera
  • 150 g rīvētas mocarellas
  • 4 ēdk. izlobītu un apgrauzdētu ķirbju sēklu
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 2 tējk. maigu sinepju
  • sāls, malti pipari
Ziedkāpostu un brokoļu vietā vari izmantot spinātus, papriku, burkānus, zaļos zirnīšus un papildināt tos ar visdažādākajiem zaļumiem un garšvielām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ziedkāpostu sadali rozetītēs. Makaronus liec verdošā sālsūdenī un vāri atbilstoši norādei uz iepakojuma. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno ziedkāpostus. Kad gatavi, nokās.
2
Lielā pannā sakarsē sviestu un apbrūnini miltus. Maisot pielej pienu un vāri 5 minūtes.
3
Pievieno sieru un maisot izkausē.
4
Iemaisi makaronus un ziedkāpostus, pievieno sinepes, sāli un piparus.
5
Pārkaisi pētersīļus un ķirbju sēklas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni