Zaļie sparģeļi cepeškrāsnī
Sastāvdaļas
- 1 kg zaļo sparģeļu
- 4 ēdk. olīveļļas
- rupjā jūras sāls
- malti pipari
- čili pārslas vai malti čili pipari
- ķiploku pārslas
Lieliska piedeva gaļai un zivīm, bet brīnišķīgi garšo arī vieni paši. Ja nav pie rokas ķiploku pārslu, izmanto smalki sakapātu svaigu ķiploku.
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Plātī ieklāj cepampapīru.
2
Sparģeļiem nomizo apakšējo trešdaļu. Sparģeļus vienmērīgi izklāj uz plāts.
3
Apslaki ar eļļu un paviļā. Pārkaisi sāli, piparus, čili un ķiploku pārslas.
4
Liec krāsnī un cep apmēram 10 minūtes.