sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Tortellini ar spinātiem un brinzu

Sastāvdaļas
  • 210 g + 1 tējk. miltu
  • 120 g brinzas siera
  • 100 g spinātu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 olas + 1 olas dzeltenums
  • 40 g sviesta
  • ½ citrona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls, malti pipari
Par itāļu virtuvi labpatīkas domāt, ka tā ir vienkārša, neprasa daudz pūļu, laika un sarežģītu produktu. Hm, iedomājies viņu pastas veidus... Taču šad un tad tāda knipelēšanās patiešām ir pūļu vērta. Es, piemēram, nesaprotu kā cilvēks var valdziņu pa valdziņam uzadīt džemperi, bet salipināt pussimtu tortellini – lūdzu, vienā mierā! Ja negribas gatavot mērci, tortellini lieliski garšos arī ar brūninātu sviestu. Sagatavotus tortellini var sasaldēt citai reizei.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Vispirms pagatavo pastas mīklu: 2 olas un 210 g miltu samīci, līdz masā nav sausu drupaču. Turpini mīcīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga, gludena, ar satīna palaga nespodro spīdumu. Vari izmantot mikseri ar mīklas āķi, tomēr uzmanies, lai cietā mīkla mikseri nesabojātu – tā ir gadījies... Mīklu pārsedz ar apgāztu bļodiņu un ļauj pusstundu atpūsties.
2
Pa to laiku pagatavo pildījumu: tējkarotē sviesta uz pannas mērenā karstumā savītini pusi spinātu. Liec tos kopā ar brinzu, drusciņu rīvētas citrona miziņas, pipariem un olas dzeltenumu bļodā un sablendē puslīdz viendabīgā masā. Pagaršo – varbūt vajag vēl nedaudz maltu piparu? Iepildi konditorejas maisiņā. Bez tā var iztikt, tomēr šī lieta atvieglo procesu.
3
Mīklu izveltnē 1–1,5 mm biezumā un sagriez 5–6 cm lielos kvadrātos. Katra kvadrāta malas viegli nolako ar ūdeni, vidū iespied aptuveni pustējkaroti pildījuma, pārloki pa diagonāli un rūpīgi aizspied maliņas, iegūstot mazus pīrādziņus. Tos aploki ap pirkstgalu, viegli samitrini stūrīšus un saspied kopā.
4
Gatavus tortellini vāri vieglā sālsūdenī aptuveni 5 minūtes. Nokās, bet pietaupi nedaudz vārāmā šķidruma mērces gatavošanai.
5
Lai pagatavotu mērci, uz pannas sviestā sacepini rīvētu ķiploku. Pievieno tējkaroti miltu, krējumu un tortellini vārāmo šķidrumu, līdz mērce sasniegusi vēlamo biezumu. Karstā iemaisi 50 g spinātu un pēc garšas pasāli, sapiparo un pievieno citronu sulu. Tortellini liec karstā mērcē, saudzīgi apmaisi un pasniedzot pārkaisi ar rīvētu cieto sieru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni