Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pommes Anna jeb kartupeļu sacepums 2

Sastāvdaļas
  • 900 g kartupeļu
  • 60 g sviesta + trauka ietaukošanai
  • 1 ēdk. timiāna lapiņu
  • malti pipari
  • sāls
Tas ir lielisks, bagātīgs kartupeļu sacepums, kas radies Napoleona laika Francijā. Krāšņākā versija stāsta, ka ēdiens nosaukts par godu kādai slavenai un galmā ietekmīgai kurtizānei Annai Delionai. Taču ēdiens ir pavisam vienkāršs un skaists.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo, ar īpašu rīvi vai rokām sagriez plānās – ap 1,5 mm – ripās. Sviestu katliņā izkausē un iemaisi tajā timiānu.
2
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo formu iesmērē ar sviestu, tai apakšā ieklāj cepamā papīra ripulīti – tas nodrošinās, ka sacepumu varēsi viegli izcelt no formas.
3
Kartupeļu ripiņas glīti kārto formā tā, lai tās pārklātos. Kad kārta pilna, nedaudz pasāli, sapiparo un pārslaki ar sviestu. Liec nākamo kārtu, un tad nākamo, līdz visi kartupeļi izmantoti. Arī virspusi pārslaki ar sviestu.
4
Cep krāsnī aptuveni 50 minūtes – ilgums atkarīgs no kartupeļu šķirnes, kā arī sacepuma biezuma. Ja virsa sāk pārāk sabrūnēt, uzklāj cepamo papīru. To, vai gatavs, pārbaudi ar nazīti; kartupeļiem jābūt ļoti mīkstiem.
5
Gatavu sacepumu uzmanīgi izgāz no formas. Ja vēlies, pārkaisi ar rīvētu cieto sieru un mirkli paliec zem cepeškrāsns grila.

Skatīt visus komentārus

Dārzeņu ēdieni