foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 19. augustā, 12:00

Panētas ziedkāpostu karbonādes

Labi garšo kopā ar kartupeļu biezeni un lapu salātiem.

Pagatavošana

35 min4 porcijas
1

Ziedkāpostam nogriez kātu, liec galviņu verdošā sālsūdenī un vāri 5 minūtes. Pēc tam strauji noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini. Izgriez kacenu un atstāj kāpostu, lai tas pilnībā atdziest. Atdzisušu sagriez 1 cm biezās šķēlēs. Ja griežot atdalās atsevišķas rozetītes, tās pataupi.

2

Vienā šķīvī samaisi rīvmaizi ar sāli un pipariem, otrā šķīvī sakul olas.

3

Ziedkāposta šķēles apviļā miltos, pēc tam olās, beigās – rīvmaizē.

4

Panētās šķēles liec pannā sakarsētā eļļā un cep no katras puses 1–2 minūtes. Tāpat izcep arī rozetītes, kas atdalījās, griežot šķēles.