foto: Shutterstock
Gatavo mērci: kastrolītī izkausē sviestu, ieber miltus un maisot pāris minūtes pacepini. Uzvāri pienu un, intensīvi maisot, lej kastrolītī, lai veidojas gludena mērce. Pierīvē muskatriekstu, pēc garšas sasāli, sapiparo. Noliec uz brītiņu malā.
Sagatavo dārzeņus: kartupeļus nomizo un sagriez garenos stienīšos, tāpat sagriez arī papriku. Kartupeļus un pupiņas katru atsevišķi novāri sālsūdenī, līdz tie pusmīksti (apmēram 5 minūtes) – neļauj tiem izjukt.
Padzisušajā mērcē iejauc sieru. Pa vienam iemaisi olu dzeltenumus. Saputo baltumus stingrās putās un iecilā mērcē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Garenu cepamo formu (piemēram, 25 x 10 cm) rūpīgi izklāj ar alumīnija foliju. Liec tajā pa kārtām dārzeņus, katru kārtu salīmējot ar mērci. Liec formu ūdens peldē cepties 1 stundu. Ja virsma pārāk apbrūnē, pārsedz to ar foliju. Gatavu atdzesē, tad izgāz no formas un sagriez šķēlēs.