foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 9. jūlijā, 12:00

Jauno kartupeļu un kazas piena siera pīrāgs

Franču stila sātīga uzkoda, kura vienlīdz labi garšo gan silta, gan auksta, gan viena pati, gan kopā ar kraukšķīgiem salātiem un glāzi svaiga baltvīna. Laika ekonomijas vārdā kartupeļus vari sagatavot ātrāk, tad, pienākot ēdienreizei, atliks vien žigli visu sakārtot uz plāts un izcept.

Pagatavošana

40 min5 porcijas
1

Sagriez ripās kartupelīšus un liec vārīt 6–8 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Nokās un ļauj apžūt. Vienmērīgi sadrupini sieru, sakapā zaļumus.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamplāti izoderē ar papīru, ieklāj tajā mīklu. Ar asu nazi 2 cm no katras ārmalas iegriez virskārtā līniju – tā, lai veidojas iekšējais laukums. Vienmērīgi izkaisi tajā sieru, pārber ar zaļumiem. Pa virsu izklāj kartupelīšus un, ja vēlies, nedaudz sapiparo un pasāli. Uzšļaksti olīveļļu.

3

Cep cepeškrāsnī aptuveni 18–20 minūtes, līdz mīkla ir kraukšķīga un kartupelīši brūnējas.