OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 29. septembrī, 04:49

Kartupeļu biezputra

Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā gluži nav. Kartupeļi – ir organisko sāļu, minerālvielu, fermentu un vitamīnu avots. 200 g ar mizu novārītu kartupeļu satur gandrīz visu, cilvēkam nepieciešamo, C vitamīna ikdienas normu. No kartupeļiem iegūst kartupeļu cieti, dekstrīnu, cietes cukuru, sīrupu, spirtu un pat vīnu. Mēs šoreiz gatavojam nevis vīnu, bet kartupeļu biezputru.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Dārzeņus notīrīt un sagriezt palielos gabalos. Katliņā uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus uz lielas uguns. Samazināt uguni, pieliet ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vārīt apmēram 15 minūtes - līdz gatavībai.

2

Noliet pusi ūdens, mazliet atdzesēt un sablendēt. Pievienot saldo krējumu un vēlreiz uzkarsēt. Pannā bez eļļas karsēt ķimenes, 1-2 min.

3

Pasniegt pārkaisot ar ķimenēm.