Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Jauno kartupeļu salāti ar tomātiem un rukolu

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazu jauno kartupelīšu
  • 100 g rukolas
  • 150 g ķiršu tomātiņu
  • 100 g brokastu bekona šķēlīšu
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 3 ēdk. citrona sulas
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 1 tējk. pikantu sinepju
  • sāls, malti melnie pipari
  • medus
Salāti garšos vēl labāk, ja būs vismaz 15 minūtes ievilkušies. Ja gribas kraukšķīgākus bekona gabaliņus, tos pievieno pēdējā brīdī pirms salātu likšanas galdā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomazgātus kartupeļus ar mizu liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 25 minūtes. Nokās.
2
Ķiploka daiviņu pārgriez uz pusēm un cītīgi ierīvē salātu bļodu.
3
Rukolu rupji sakapā, tomātiņus pārgriez uz pusēm.
4
Brokastu bekonu liec pannā, izcep kraukšķīgu un nosusini papīra dvielī.
5
Šķidrumu no pannas samaisi ar sinepēm un citrona sulu. Rūpīgi iekul eļļu. Pievieno sāli, piparus un kādu pustējkaroti medus.
6
Kartupeļus pārgriez uz pusēm, lielākos – četrās daļās un ieber salātu bļodā.
7
Pievieno rukolu un tomātus un izcilā. Pārlej mērci un vēlreiz izcilā. Pievieno kraukšķīgos gaļas gabaliņus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni