Jauno kartupeļu salāti ar tomātiem un rukolu
Sastāvdaļas
- 1 kg mazu jauno kartupelīšu
- 100 g rukolas
- 150 g ķiršu tomātiņu
- 100 g brokastu bekona šķēlīšu
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 3 ēdk. citrona sulas
- 3 ēdk. olīveļļas
- 1 tējk. pikantu sinepju
- sāls, malti melnie pipari
- medus
Salāti garšos vēl labāk, ja būs vismaz 15 minūtes ievilkušies. Ja gribas kraukšķīgākus bekona gabaliņus, tos pievieno pēdējā brīdī pirms salātu likšanas galdā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomazgātus kartupeļus ar mizu liec verdošā sālsūdenī un vāri aptuveni 25 minūtes. Nokās.
2
Ķiploka daiviņu pārgriez uz pusēm un cītīgi ierīvē salātu bļodu.
3
Rukolu rupji sakapā, tomātiņus pārgriez uz pusēm.
4
Brokastu bekonu liec pannā, izcep kraukšķīgu un nosusini papīra dvielī.
5
Šķidrumu no pannas samaisi ar sinepēm un citrona sulu. Rūpīgi iekul eļļu. Pievieno sāli, piparus un kādu pustējkaroti medus.
6
Kartupeļus pārgriez uz pusēm, lielākos – četrās daļās un ieber salātu bļodā.
7
Pievieno rukolu un tomātus un izcilā. Pārlej mērci un vēlreiz izcilā. Pievieno kraukšķīgos gaļas gabaliņus.