foto: Shutterstock.com
Uzvāri 600 ml ūdens, kurā 1 minūti pavāri zaļumus. Nokās, bet šķidrumu ārā nelej. Uzvāri vai uzsildi buljonu.
Uzsildi karstu pannu, pievieno 2 ēdk. eļļas un pikucīti sviesta. Tajā apcep sīpolu, līdz tas kļuvis zeltains. Pievieno un apcep arī smalki sarīvētu ķiploku.
Pannai pievieno rīsus un pāris minūtes apcep. Pievieno vīnu , palielini liesmu uz maksimumu un vienu minūti pasautē, visu laiku maisot, lai alkohols izgaro.
Uguni samazini un pakāpeniski pievieno ūdeni, kurā vārījās zaļumi. Tiklīdz rīsi uzsūkuši visu ūdeni, pievieno vēl vienu kausiņu. Kad šis ūdens beidzas, dari to pašu ar buljonu. Kopumā tas aizņems kādas 20 minūtes.
Kad rīsi ir gatavi tiem pievieno pētersīļus, zilo sieru un riekstus.