Pesto ar ķirbju sēklu eļļu
Sastāvdaļas
- 1 glāze grauzdētu ķirbju sēklu
- ½ glāzes ķirbju sēklu eļļas
- ⅓ glāzes rīvēta cietā siera
- 3 tējk. citrona sulas
- 1,5 tējk. rīvētas citrona miziņas
Brīnišķīgi garšo ar grauzdētu bageti: sagriez šķēlēs, apzied ar olīveļļu, uzber smalki sakapātu vai caur spiedi izspiestu ķiploku un apgrauzdē cepeškrāsnī. Uzzied pesto.
Pagatavošana
1
Visus produktus sablendē, lai izveidojas pabieza mērcīte, – tāda, kas piemērota ziešanai uz maizes. Ja sanāk par šķidru, pievieno vēl sieru un ķirbju sēklas.
2
Pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.