Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Ķirbja un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas
  • ½ kg trekna biezpiena, izberzta caur sietu
  • ½ kg ķirbja biezeņa
  • ½ glāzes cukura
  • 3–4 olas
  • 3–4 ēdk. mannas
  • vaniļas cukurs – pēc garšas
  • trekns krējums – pēc vajadzības
Der gan desertā, gan siltai vai aukstai uzkodai. Ņem jebkuru ķirbi, lai gan gardāks sanāks no saldākas šķirnes.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Ķirbi sagriez gabaliņos un savā sulā pasautē, lai kļūst mīksts. Sablendē biezenī.
2
Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, dažas ēdamkarotes krējuma, pieber mannu un kārtīgi izmaisi.
3
Pievieno ķirbja biezeni un biezpienu, kārtīgi izmaisi un lej ietaukotā cepešpannā vai tam piemērotā stikla veidnē.
4
Cep 190 grādos aptuveni stundu. 10 minūtes pirms gatavības sacepumu vari apziest ar skābo krējumu, lai veidojas garoziņa.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni