foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 25. septembrī, 10:00

Ķirbja un biezpiena sacepums

Der gan desertā, gan siltai vai aukstai uzkodai. Ņem jebkuru ķirbi, lai gan gardāks sanāks no saldākas šķirnes.

Pagatavošana

80 min8 porcijas
1

Ķirbi sagriez gabaliņos un savā sulā pasautē, lai kļūst mīksts. Sablendē biezenī.

2

Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, dažas ēdamkarotes krējuma, pieber mannu un kārtīgi izmaisi.

3

Pievieno ķirbja biezeni un biezpienu, kārtīgi izmaisi un lej ietaukotā cepešpannā vai tam piemērotā stikla veidnē.

4

Cep 190 grādos aptuveni stundu. 10 minūtes pirms gatavības sacepumu vari apziest ar skābo krējumu, lai veidojas garoziņa.