Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Ziedkāposti Singapūras gaumē

Sastāvdaļas
  • Viens vidēji liels ziedkāposts
  • 2 ēdk. kartupeļu ciete
  • 4 ēdk. kviešu milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa (120g) Blue Dragon Saldskābās mērces
  • Neliels gabaliņš svaiga ingvera saknes
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. Mango čatnija
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • Aptuveni1 glāze ūdens
  • Eļļu cepšanai
Šo ēdienu var nobaudīt austrumu virtuves ēstuvēs, taču vēsā mierā var pagatavot mājās. Garšos ļoti līdzīgi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vispirms sadali ziedkāpostu mazākās rozetēs.
2
Bļodā samaisi cepamo pulveri, miltus, kartupeļu cieti un pievieno ūdeni. Mīklai pēc biezuma jālīdzinās pankūku mīklai. Šai masai pievieno ziedkāpostu gabaliņus un labi samaisi.
3
Ņem dziļu pannu, tajā uzkarsē eļļu un pa daļām pievieno ziedkāpostus. Kad tie eļļā apvārtījušies, ņem ārā. Šeit lieti noder fritējamais trauks vai putu karote.
4
Kamēr ziedkāpostiņi dziest, tikmēr citā pannā (vai tajā pašā, bet ar daudz mērenāku eļļas daudzumu) apcep ķiploku un rīvētu ingveru. Pievieno visas trīs mērces: sojas, mango un saldskābo Zilā Pūķa mērci. Kad mērces burbuļo, pievieno ziedkāpostus. Var pievienot lociņus vai citus zaļumus. Ziedkāpostu kraukšķīgums nesaglabājas ilgi, jāēd uzreiz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni