Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepti kabaču ziedi

Sastāvdaļas
  • 12 kabaču ziedi
  • 275 g rikotas siera (nopērkams arī Latvijas lielveikalos)
  • 1 ola, sakulta
  • 4 ēdk. svaigi rīvēta parmezāna
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • nažagals svaigi malta muskatrieksta
  • buntīte maurloku, kapātu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • Panējumam:
  • 2 olas
  • 55 g miltu
  • 4 ēdk. auksta ūdens
Kabaču ziedi ir lieliska vasaras uzkoda; tie, iepriekš panēti olā un miltos, ir ideāli piemēroti pildīšanai ar spinātu un rikotas siera masu.

Pagatavošana

1
Vispirms pagatavo panējumu: bļodā viegli sakul olas, tad iesijā miltus, samaisi un, lai veidotos maiga masa, pievieno ūdeni, un atkal labi samaisi. Noliec malā.
2
Uzmanīgi un maigi noskalo kabaču ziedus (pārbaudi, vai tajos nav paslēpušies kukaiņi!) un pagaidi, kamēr tie nožūst. Pagatavo pildījumu, sajaucot rikotu, muskatriekstu, maurlokus, olu, parmezānu, sāli un piparus. Ņem aptuveni ēdamkaroti pildījuma un uzmanīgi to ieliec zieda kausā.
3
Lielā pannā uzkarsē olīveļļu. Iemērc piepildītos ziedus panējumā un grozot apcep tos eļļā līdz zeltainam brūnumam. Pirms pasniedz, nosusini papīra salvetē.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni