foto: Shutterstock
Paprikai iztīri sēklas, gurķi, sīpolu un ķiplokus nomizo. Ceturtdaļu gurķa, sīpola un paprikas, kā arī 3 maizes šķēles noliec malā.
Tomātus sagriez mazos gabaliņos. Pārējo gurķi un sīpolu rupji sakapā. Atlikušo papriku sagriez salmiņos. Ķiplokus saspaidi.
Pārējām maizes šķēlēm nogriez garozu, maizi saplucini gabaliņos.
Visus dārzeņus un maizi, izņemot pataupīto, blendē. Pamazām pievieno etiķi, eļļu un tomātu biezeni.
Pielej tik daudz ūdens, lai izveidojas vēlamā konsistence – pēc savas patikšanas. Pieber sāli un piparus. Uz 2 stundām ieliec ledusskapī.
Tikmēr pataupītos dārzeņus sagriez smalkos gabaliņos.
Atlikušo maizi apgrauzdē un sagriez mazos gabalos. Pasniedz atsevišķos trauciņos, lai katrs var iebērt savā zupas šķīvī.