Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Andalūzijas gaspačo

Sastāvdaļas
  • 750 ml ūdens
  • 600 g tomātu
  • 1 salātu gurķis
  • 1 zaļā paprikas pāksts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 8 bagetes šķēles
  • 4 ēdk. vīna etiķa
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. tomātu biezeņa
  • sāls, malti pipari
Aukstā zupa gaspačo ir cēlusies no Andalūzijas, Spānijas dienvidiem, kur dārzeņi aug, saules un siltuma piesūkušies. Agrāk gaspačo uzskatīja par nabaga ļaužu ēdienu – tomātu, ķiploku un olīveļļas biezenī mērca maizi, un, kamēr paēda, arī biezenis bija savilcis sevī maizes drupačas, tā ka pēdējās karotes bija itin sātīgas. P.s. Zupa kļūst vēl jo sātīgāka, ja pēc saliešanas šķīvjos tai uzslaka labu olīveļļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Paprikai iztīri sēklas, gurķi, sīpolu un ķiplokus nomizo. Ceturtdaļu gurķa, sīpola un paprikas, kā arī 3 maizes šķēles noliec malā.
2
Tomātus sagriez mazos gabaliņos. Pārējo gurķi un sīpolu rupji sakapā. Atlikušo papriku sagriez salmiņos. Ķiplokus saspaidi.
3
Pārējām maizes šķēlēm nogriez garozu, maizi saplucini gabaliņos.
4
Visus dārzeņus un maizi, izņemot pataupīto, blendē. Pamazām pievieno etiķi, eļļu un tomātu biezeni.
5
Pielej tik daudz ūdens, lai izveidojas vēlamā konsistence – pēc savas patikšanas. Pieber sāli un piparus. Uz 2 stundām ieliec ledusskapī.
6
Tikmēr pataupītos dārzeņus sagriez smalkos gabaliņos.
7
Atlikušo maizi apgrauzdē un sagriez mazos gabalos. Pasniedz atsevišķos trauciņos, lai katrs var iebērt savā zupas šķīvī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni