Pildīti kabaču ziedi.
Pildīti kabaču ziedi.
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 28. septembrī, 10:00

Pildīti kabaču ziedi

Daudzās zemēs kabaču ziedi tiek uzskatīti nu jau par tradicionālu vasaras ēdienu. Kabaču ziedus var nopirkt gandrīz jebkurā lielveikalā safasētus, gluži kā papriku vai redīsus. Parasti tiek izmantoti vīrišķie ziedi. Bet droši var izmantot arī sieviešķos ziedus, kuriem galos ir mazi kabacīši. Ēšanai izmanto vēl neatvērušos ziedus. Tradicionāli tos pilda ar siera masu un cep lielā eļļas daudzumā.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Sarīvētus sierus, smalki sakapātu baziliku, olu un sāli sajauc kopā līdz viendabīgai masai. Masu pārliec vai nu konditoru maisiņā, vai nu plastmasas maisiņā un nogriez tam stūrīti.

2

Ziedus notīri, nogriezt kātus un atver pašas ziedlapiņas. katru ziedlapiņu piepildi ar siera masu un mēģini lapiņu aizvērt atpakaļ ciet.

3

Sajauc kopā miltus ar ūdeni. Ziediņus iemērc šajā mīklā un ātri ielikt iepriekš uzkarsētā eļļā.

4

Fritē 1-2 min. iepriekš uzkarsētā eļļā, ar šūmkaroti izņem ārā un pārliec uz papīra dvielīša, lai notek liekie tauki. Pasniedz siltus.