Pavasara risoto
Sastāvdaļas
- 150 g rīsu
- 600 ml dārzeņu buljona
- 2 cukīni, sagriezti mazos kubiņos
- 1 liels burkāns, nomizots un sagriezts kubiņos
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 50 g saldētu zirnīšu
- olīveļļa
- sauja lociņu
Risoto primavera jeb tulkojumā pavasara risoto nav nemaz tik svešs mūsu garšas kārpiņām - rīsi, dārzeņi un zaļumi. Un, kas pavasarī nav mazsvarīgi, šim risoto ir ļoti maz kaloriju.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katliņā uzsildi buljonu, tas būs vajadzīgs silts.
2
Pannā lej eļļu un tajā viegli apcep sīpolu, burkānu un cukīnī. Pievieno rīsus un apcep vēl kādas 3 minūtes, taču uzmanies nepiededzināt!
3
Pievieno dārzeņiem buljonu tik daudz, lai tas viegli nosegtu visu pannas saturu. Virumu ik pa laikam maisi un pievieno vēl buljonu, līdz rīsi kļūst mīksti.
4
Piecas minūtes pirms risoto ir gatavs, pievieno zirnīšus un lociņus.