Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Pavasara risoto

Sastāvdaļas
  • 150 g rīsu
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 2 cukīni, sagriezti mazos kubiņos
  • 1 liels burkāns, nomizots un sagriezts kubiņos
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 50 g saldētu zirnīšu
  • olīveļļa
  • sauja lociņu
Risoto primavera jeb tulkojumā pavasara risoto nav nemaz tik svešs mūsu garšas kārpiņām - rīsi, dārzeņi un zaļumi. Un, kas pavasarī nav mazsvarīgi, šim risoto ir ļoti maz kaloriju.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Katliņā uzsildi buljonu, tas būs vajadzīgs silts.
2
Pannā lej eļļu un tajā viegli apcep sīpolu, burkānu un cukīnī. Pievieno rīsus un apcep vēl kādas 3 minūtes, taču uzmanies nepiededzināt!
3
Pievieno dārzeņiem buljonu tik daudz, lai tas viegli nosegtu visu pannas saturu. Virumu ik pa laikam maisi un pievieno vēl buljonu, līdz rīsi kļūst mīksti.
4
Piecas minūtes pirms risoto ir gatavs, pievieno zirnīšus un lociņus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni