foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 31. martā, 12:01

Pavasara risoto

Risoto primavera jeb tulkojumā pavasara risoto nav nemaz tik svešs mūsu garšas kārpiņām - rīsi, dārzeņi un zaļumi. Un, kas pavasarī nav mazsvarīgi, šim risoto ir ļoti maz kaloriju.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Katliņā uzsildi buljonu, tas būs vajadzīgs silts.

2

Pannā lej eļļu un tajā viegli apcep sīpolu, burkānu un cukīnī. Pievieno rīsus un apcep vēl kādas 3 minūtes, taču uzmanies nepiededzināt!

3

Pievieno dārzeņiem buljonu tik daudz, lai tas viegli nosegtu visu pannas saturu. Virumu ik pa laikam maisi un pievieno vēl buljonu, līdz rīsi kļūst mīksti.

4

Piecas minūtes pirms risoto ir gatavs, pievieno zirnīšus un lociņus.