foto: Shutterstock
Uzliec vārīties ½ l ūdens. Kad ūdens uzvārījies, noņem katliņu no uguns un iemaisi sāli un eļļu. Turpinot maisīt ar dakšiņu, ieber kuskusu. Ļauj tam 2 minūtes briest.
Kamēr kuskuss briest, blanšē jeb noplaucē tomātus – uz 2–3 minūtēm ievieto tos verdošā ūdenī, lai noņemtu mizu. Ja tomātus pēc noplaucēšanas uz dažām sekundēm ieliek aukstā ūdenī, tos var nomizot pavisam viegli.
Uzbriedušajam kuskusam pievieno sviestu un vēlreiz uzliec uz mazas uguns, lai vēl 2 minūtes briest.
Tomātus sagriez plānās, apaļās šķēlēs, sieru – šķēlītēs (formu un biezumu katra saimniece var izvēlēties atbilstoši paredzētajam salātu servējumam).
Karsto kuskusu liec sasildītā bļodā, pa virsu kārto suluguni, tomātus un pārber ar kaperiem. Tie piešķir pikanto garšu, tāpēc ar kaperiem var neskopoties. Pēc siera uzklāšanas salātiem nedaudz jāiestāvas. Salātus var ēst vienus pašus vai pasniegt ar pitu vai graudaugu maizi.