foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 15. martā, 10:00

Jaukto pupiņu gulašs

Sātīgs sautējums, kurš ir viegli un ātri pagatavojams. Ja paliek pāri, to var ēst arī aukstu tāpat vai likt uz maizes šķēles.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Lielā katlā uzkarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un cep 5 minūtes, līdz sīpoli mazliet mīksti. Pieber paprikas pulveri un cep vēl vienu minūti, tad iemaisi konservētos tomātus un ½ kārbiņu ūdens. Vāri uz mazas uguns 10 minūtes, līdz mērce sabiezējusi un kļuvusi spīdīga.

2

Saber pupiņas mērcē un vāri vēl 2 minūtes, līdz pupiņas uzkarsušas. Saliec gatavo gulašu siltās bļodās un pasniedz ar skābo krējumu un grauzdētām maizes šķēlēm, kas pārlaistītas ar nedaudz olīveļļas.