Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vācu kartupeļu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu, novārīti ar mizu un sagriezti ripiņās
  • 150 ml ūdens
  • 50 ml baltvīna etiķa
  • 10 plānas bekona šķēlītes
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. sinepju sēklu
  • ½ tējk. sāls
  • Svaigi malti pipari
Izvēlies stingrus, ne pārāk miltainus kartupeļus, lai tie salātos neizšķīstu. Šis ēdiens ir pietiekami sātīgs kārtīgām vakariņām.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Pannā apcep bekona šķēlītes, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Noliec malā, bet taukus atstāj pannā.
2
Saplacini sīpolu un cep taukos, līdz tas kļūst caurspīdīgs, bet vēl nav parūnējis. Pievieno miltus, cukuru, sāli, sunepju sēklas, piparus un karsē vienu minūti. Visu maisot, pielej ūdeni un etiķi un uzvāri.
3
Liec klāt kartupeļu ripas un nedaudz salauzītas bekona šķēlītes, kārtīgi izmaisi. Turi uz uguns, līdz kartupeļi uzsiluši. Pasniedz nekavējoties.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni