sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Cepti cukīni ar sieru un ciedru riekstiem

Sastāvdaļas
  • 2 cukīni
  • 50 g ciedru riekstu
  • 50 g cieta siera
  • 1 maza ķiploka daiviņa
  • 1 ēdk. kaperu
  • Šķipsniņa sāls
  • ½ tējk. cukura
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • ½ citrona
Veikalos cukīni ir nopērkams visu gadu. Pamēģini tos šādā kombinācijā, kur tie garšo teju vai karaliski, ar kaperiem, sieru un riekstiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sagriez cukīni puscentimetru biezās šķēlēs. Apzied šķēles ar ēdamkaroti eļļas un pannā veikli apcep no abām pusēm. Sajauc citrona sulu ar rīvētu ķiploku, kaperiem, palikušo olīveļļu, sāli un cukuru. Liec iekšā cukīni un izcilā, lai tie pilnībā pārklātos ar marinādi.
2
Kārto cukīni uz šķīvjiem, pa virsu uzrīvē sieru, pārkaisi ar riekstiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni