foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 5. janvārī, 10:00

Cepti cukīni ar sieru un ciedru riekstiem

Veikalos cukīni ir nopērkams visu gadu. Pamēģini tos šādā kombinācijā, kur tie garšo teju vai karaliski, ar kaperiem, sieru un riekstiem.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Sagriez cukīni puscentimetru biezās šķēlēs. Apzied šķēles ar ēdamkaroti eļļas un pannā veikli apcep no abām pusēm. Sajauc citrona sulu ar rīvētu ķiploku, kaperiem, palikušo olīveļļu, sāli un cukuru. Liec iekšā cukīni un izcilā, lai tie pilnībā pārklātos ar marinādi.

2

Kārto cukīni uz šķīvjiem, pa virsu uzrīvē sieru, pārkaisi ar riekstiem.