Sarkano biešu pankūkas
Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 200 g sarīvētu svaigu sarkano biešu
- 150 g kviešu miltu
- 1 liela ola
- 2 ēdk. saulespuķu eļļas + eļļa cepšanai
- 1 ēdk. mārrutku (no burciņas)
- 1 tējk. kaltēta timiāna 1½ tējk. cepampulvera
- 1½ tējk. cepampulvera
- Šķipsniņa sāls
Piedevās labi der jogurts, sakults ar garšvielām, piemēram, maltām romiešu ķimenēm.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Bļodā iesijā miltus, cepampulveri un sāli.
2
Pievieno pienu, olu un eļļu un sakul gludu mīklu.
3
Iemaisi rīvētās bietes, mārrutkus un timiānu un atstāj, lai vismaz 5 minūtes iestāvas.
4
Ar karoti liec mīklu sakarsētā un viegli ieeļļotā pannā un cep nelielas pankūciņas no abām pusēm zeltaini brūnas.