Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu kotletes ar kaltētu baraviku mērci

Sastāvdaļas
  • 2 lielas saujas kaltētu baraviku
  • 1 liels sīpols
  • ½ kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 3–4 ēdk. miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
Šī ir sena krievu recepte, ko rīdziniece Inese Muižniece mantojusi no savas vecmāmiņas. Ar šo ēdienu var pārsteigt pat visizvēlīgākos gardēžus!

Pagatavošana

1
Kartupeļus novāri un saspaidi ar stampu vai samal gaļas mašīnā.
2
Pievieno sakultu olu, miltus, pasāli un pievieno piparus. No kartupeļu masas izveido kotletītes, apvārti miltos un cep eļļā no abām pusēm uz palielas uguns.
3
Sēnes novāri ūdenī (ūdeni saglabā) un sagriez smalkāk, ja nepieciešams. Sasmalcini sīpolu un kopā ar sēnēm apcep eļļā uz pannas.
4
Pievieno 1,5 ēdk. miltu, samaisi, lai nav kunkuļu, un pielej atdzesētu ūdeni, kurā vārīji sēnes (ar atdzesētu ūdeni izvairīsies no kunkuļiem). Pievieno sāli un piparus. Vari pievienot arī krējumu, taču tas izmaina garšu.
5
Pārlej kotletes ar sēņu mērci un pasniedz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni