Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ceptas sarkanās bietes

Sastāvdaļas
  • 4 nelielas un labi nomazgātas bietes
  • 2 kg rupjā sāls
  • 80 g sviesta
  • 100 ml balzametiķa
  • 4 lekni rozmarīna zariņi
Kā apēst vairāk sarkanās bietes? Izcep to! Sarkanā biete ir lielisks dārzenis un jau sen ir pelnījusi būt pusdienu karaliene, ne tikai kažokotās siļķes necilā pavadone vai garlaicīgas zupas nemanāmais pamats.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Rozmarīnu rupji sakapā un rūpīgi sajauc ar sāli.
2
Traukā, kurā cepsi bietes, ieber aptuveni ¼ daļu sāls, ietupini tajā bietes un ar pārējo sāli apraus. Liec cepeškrāsnī un cep pusotru stundu.
3
Kad izņem no krāsns, ļauj, lai padziest 10 minūtes, un tad rūpīgi nolauz sāls kažociņu, kas būs izveidojies ap bieti, saglabājot to maigu un sulīgu. Liec cepto sakni uz šķīvīša, nogriez tai vāciņu, apslaki ar balzāmetiķi un uz katras uzliec gabaliņu auksta sviesta. Ideāla ar grauzdiņiem.
4
Ideja! Ceptas sarkanās bietes (var arī bez rozmarīna un balzāmetiķa!) vari izmantot arī tradicionālās biešu zupas vai nedaudz modīgākās sarkano biešu biezzupas gatavošanai. Pierastie ēdieni iegūs citas garšas notis un nedaudz izsmalcinātības!

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni