Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ziedkāposts cepts mīklā

Sastāvdaļas
  • 1 vidēji liels ziedkāposts
  • 100 g miltu
  • 2 olas
  • 175 ml gāzēts ūdens
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai
Šādi cepts ziedkāposts būs kraukšķīgs un garšīgs. Tā ir lieliska piedeva pie zaļumiem, to var arī iemaisīt kuskusa vai zaļajos salātos.

Pagatavošana

1
Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās. Tvaicē ziedkāpostu līdz tie kļūst mīksti, taču ir vēl kraukšķīgi.
2
Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno gāzētu ūdeni un šķipsniņu sāls. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.
3
Uzkarsē pannu, 1/3 aizpilda ar eļļu. Kad eļļā iemests maizes gabaliņš kļūst brūns minūtes laikā, eļļa ir gatava cepšanai.
4
Katru gabaliņu vispirms nedaudz apviļā miltos, tad iemērc mīklā uz 2-3 minūtēm. Tam noderēs putu karote. Kad gabaliņi no visām pusēm kļuvuši brūni, ņem tos ārā un noliec uz salvetes, lai atbrīvotos no liekās eļļas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni