foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 9. septembrī, 10:00

Ziedkāposts cepts mīklā

Šādi cepts ziedkāposts būs kraukšķīgs un garšīgs. Tā ir lieliska piedeva pie zaļumiem, to var arī iemaisīt kuskusa vai zaļajos salātos.

Pagatavošana

1

Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās. Tvaicē, līdz tās kļūst mīkstas, taču ir vēl kraukšķīgas.

2

Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, pievieno gāzētu ūdeni un šķipsniņu sāls. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.

3

Uzkarsē pannu, 1/3 aizpilda ar eļļu. Kad eļļā iemests maizes gabaliņš kļūst brūns minūtes laikā, eļļa ir gatava cepšanai.

4

Katru gabaliņu vispirms nedaudz apviļā miltos, tad iemērc mīklā uz 2-3 minūtēm. Tam noderēs putu karote. Kad gabaliņi no visām pusēm kļuvuši brūni, ņem tos ārā un noliec uz salvetes, lai atbrīvotos no liekās eļļas.