Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu risoto

Sastāvdaļas
  • 1 l dārzeņu vai gaļas buljons
  • 125 g sviesta
  • 200 g sēnes (šampinjoni vai portabello)
  • 75 ml baltvīna
  • 300 g rīsu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 125 g sarīvēta parmezāna
  • Maurloki
  • sāls un malti melnie pipari
Sātīgiem un gardiem ēdieniem nav jāvelta vairākas stundas, šo risoto var pagatavot 30 minūtēs. Ja vēlies, vari iztikt bez baltvīna, tas šoreiz piešķir aromātu un Itālijas garšas niansi. Tādā gadījumā pievieno timiānu, arī tas labi iederēsies šajā ēdienā.

Pagatavošana

1
Uzvāri buljonu.
2
Pannā izkausē pusi sviesta, tajā apcep sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus, uz mazas liesmas sautē 3 minūtes. Pievieno sēnes un pacep vēl 3 minūtes.
3
Pievieno noskalotus rīsus. Rūpīgi samaisi un pielej buljonu tā, lai tas nosegtu visus rīsus. Turpini pievienot buljonu, tiklīdz tas nenosedz visus rīsus.
4
Risoto ir gatavs, kad rīsi iz kļuvuši mīksti. Tad pievieno vīnu, atlikušo sviestu, garšvielas un zaļumus. Pasniedzot pārkaisi parmezāna sieru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni