Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepti burkāni ar ingveru un mandelēm

Sastāvdaļas
  • 1-1,5 kg burkānu
  • 1 ēdk. malta ingvera
  • 30 g grauzdētas un lobītas mandeles
  • ½ apelsīna miza
  • 2 ēdk. eļļas
  • 10 g pētersīļu
Receptes nosaukums varētu kādu maldināt, ka tā pagatavošana būs ļoti sarežģīta. Tā taču nav! Šādus saceptus burkānus var pasniegt kā piedevu pie gaļas un zivs ēdieniem. Taču garšos labi arī ar salātiem vai svaigiem dārzeņiem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Nomizo burkānus un sagriež apmēram 4 cm gabaliņos. Burkānus liek karstumizturīgā traukā, apslaka ar eļļu, apber ar ingvera pulveri. Kārtīgi samaisa. Liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādos 30-45 minūtes, līdz burkāni ir mīksti.
2
Tikmēr nomizo apelsīna pusi. Mandeles sasmalcina ar gaļas āmurīti. Pētersīļus rupji sagriež. Visu sajauc kopā.
3
Ņem burkānus ārā no cepeškrāsns, pārber ar maisījumu un pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni