Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu, puravu un ābolu mērce

Sastāvdaļas
  • 1 kg rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 600 g plānās ripiņās sagrieztu puravu
  • 600 g mazos gabaliņos sagrieztu ābolu
  • 400 ml ābolu sulas
  • 200–300 ml baltvīna etiķa
  • 100–150 ml balzametiķa
  • 500–700 g ievārījuma cukura 2:1
  • 1 tējk. karija pulvera
  • ½ tējk. malta koriandra
  • ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • sāls
Ļoti garšīga mērce, kas labi der gan piedevās pie gaļas un zivs, gan uz maizes, gan iemaisīšanai zupā. Ja patīk pikantāka garša, var pievienot maltus čili piparus.

Pagatavošana

1
Visus produktus, izņemot cukuru, pildi katlā, uzvāri un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri 20–30 minūtes.
2
Iemaisi cukuru un uz straujas uguns vāri vēl 5 minūtes.
3
Karstu pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni