Burkānu, puravu un ābolu mērce
Sastāvdaļas
- 1 kg rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
- 600 g plānās ripiņās sagrieztu puravu
- 600 g mazos gabaliņos sagrieztu ābolu
- 400 ml ābolu sulas
- 200–300 ml baltvīna etiķa
- 100–150 ml balzametiķa
- 500–700 g ievārījuma cukura 2:1
- 1 tējk. karija pulvera
- ½ tējk. malta koriandra
- ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
- sāls
Ļoti garšīga mērce, kas labi der gan piedevās pie gaļas un zivs, gan uz maizes, gan iemaisīšanai zupā. Ja patīk pikantāka garša, var pievienot maltus čili piparus.
Pagatavošana
1
Visus produktus, izņemot cukuru, pildi katlā, uzvāri un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāri 20–30 minūtes.
2
Iemaisi cukuru un uz straujas uguns vāri vēl 5 minūtes.
3
Karstu pildi burciņās un aizvāko.