Brokoļi rīvmaizē ar ķiplokiem
Sastāvdaļas
- 600 g brokoļu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1/3 glāzes olīveļļa
- 2/3 glāzes rīvmaize
- ½ tējk. citrona miziņa
- sāls, malti melnie pipari
Kraukšķīga un zaļa piedeva, kas aizvietos ierastos kartupeļus vai makaronus. Asu garšu cienītāji var likt klāt arī čili piparus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Brokoļus sadala ziedkopās. Ķiplokus sagriež plānās šķēlēs.
2
Brokoļus viegli novāra sālsūdenī, lai tie kļūst mīkstāki, taču nevāra pavisam mīkstus. Tiem jāpaliek kraukšķīgiem.
3
Pannā uz mazas liesmas, rūpīgi maisot, apcep ķiplokus līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno rīvmaizi, garšvielas un turpini cept uz vidējas liesmas apmēram 3 minūtes. Pievieno citrona mizu.
4
Pārber visu mazā katliņā ar vāku. Tur ieber arī brokoļus un visu rūpīgi sakrata.