Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Brokoļi rīvmaizē ar ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 600 g brokoļu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1/3 glāzes olīveļļa
  • 2/3 glāzes rīvmaize
  • ½ tējk. citrona miziņa
  • sāls, malti melnie pipari
Kraukšķīga un zaļa piedeva, kas aizvietos ierastos kartupeļus vai makaronus. Asu garšu cienītāji var likt klāt arī čili piparus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Brokoļus sadala ziedkopās. Ķiplokus sagriež plānās šķēlēs.
2
Brokoļus viegli novāra sālsūdenī, lai tie kļūst mīkstāki, taču nevāra pavisam mīkstus. Tiem jāpaliek kraukšķīgiem.
3
Pannā uz mazas liesmas, rūpīgi maisot, apcep ķiplokus līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno rīvmaizi, garšvielas un turpini cept uz vidējas liesmas apmēram 3 minūtes. Pievieno citrona mizu.
4
Pārber visu mazā katliņā ar vāku. Tur ieber arī brokoļus un visu rūpīgi sakrata.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni