Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepts baklažāns ar miso pastu

Sastāvdaļas
  • Baklažāns
  • 75 g miso pastas
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. rīsu etiķa
  • 2 ēdk. smalki sagrieztas ingvera saknes
  • 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
Cepts baklažāns ir lieliska uzkoda. Šādi to ceptu var ēst kopā ar gaļas vai pastas ēdieniem, griezt salātos, kā arī uzlikt uz sviestmaizes. Ja miso pasta nav gadījusies pa rokai, vari izlīdzēties ar sojas mērci, garša būs cita, taču nebūt ne sliktāka!

Pagatavošana

1
Baklažānus sagriez garās, ne pārāk plānās (10–15 mm) šķēlēs. Baklažānus apsāli, atstāj uz 30 minūtēm suloties. Tad katru šķēli liec uz pannas, apcep no abām pusēm līdz brūnumam.
2
Sajauc visas pārējās sastāvdaļas viendabīgā konsistencē. Uz cepamparīra izkārto baklažāna šķēles un apsmērē ar mērci.
3
Liec cepties 180 grādos 5-7 minūtes. Var pasniegt gan siltu, gan aukstu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni