piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Klasiskie saldskābie ķirbji ar garšvielām

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazās šķēlītēs sagriezta ķirbja (apmēram 5 mm biezas)
  • 8 cm liela, plānās šķēlītēs sagriezta ingvera sakne
  • 1 neliela sadrupināta kaltēta čili pāksts
  • 1 tējk. rupji saberztu koriandra sēkliņu
  • 2 tējk. sinepju graudiņu
  • ½–1 tējk. maltas kurkumas
  • 1–2 ēdk. sāls
  • 200 g ievārījuma cukura
  • 150 ml baltvīna etiķa
Ķirbja maigo garšu šajā receptē lieliski papildina koriandra un sinepju sēkliņu pikantums. Balto sinepju sēkliņu vietā var izmantot arī brūnās.

Pagatavošana

1
Pannā bez taukvielām viegli apgrauzdē koriandra un sinepju sēkliņas un ber katlā. Pievieno ingveru, kurkumu, čili, etiķi, cukuru, sāli un 250 ml ūdens un maisot uzvāri.
2
Pieliec ķirbjus un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes. Ar putu karoti izņem ķirbjus no marinādes un pildi burkās.
3
Marinādi vēlreiz uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 3–4 minūtes. Karstu pārlej ķirbjiem un aizvāko. Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni