Klasiskie saldskābie ķirbji ar garšvielām
Sastāvdaļas
- 1 kg mazās šķēlītēs sagriezta ķirbja (apmēram 5 mm biezas)
- 8 cm liela, plānās šķēlītēs sagriezta ingvera sakne
- 1 neliela sadrupināta kaltēta čili pāksts
- 1 tējk. rupji saberztu koriandra sēkliņu
- 2 tējk. sinepju graudiņu
- ½–1 tējk. maltas kurkumas
- 1–2 ēdk. sāls
- 200 g ievārījuma cukura
- 150 ml baltvīna etiķa
Ķirbja maigo garšu šajā receptē lieliski papildina koriandra un sinepju sēkliņu pikantums. Balto sinepju sēkliņu vietā var izmantot arī brūnās.
Pagatavošana
1
Pannā bez taukvielām viegli apgrauzdē koriandra un sinepju sēkliņas un ber katlā. Pievieno ingveru, kurkumu, čili, etiķi, cukuru, sāli un 250 ml ūdens un maisot uzvāri.
2
Pieliec ķirbjus un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes. Ar putu karoti izņem ķirbjus no marinādes un pildi burkās.
3
Marinādi vēlreiz uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 3–4 minūtes. Karstu pārlej ķirbjiem un aizvāko. Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.