foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 5. maijā, 12:00

Krāsnī cepti kartupeļi ar rikotu un tomātiem

Rikotas vietā tikpat labi der arī kāds cits līdzīgs mīkstais siers.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

2

Rūpīgi nomazgātus un nosusinātus kartupeļus iezied ar eļļu, uzliec uz plāts un cep mīkstus (45–55 minūtes).

3

Citā nelielā plātī ieklāj cepampapīru, uzber tomātiņus un izlīdzini. Bagātīgi apslaki ar eļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem. Pēdējās 15 minūtēs ieliec krāsnī pie kartupeļiem.

4

Gatavos kartupeļus pārgriez gareniski uz pusēm, apzied ar sieru, liec virsū ceptos tomātiņus un pārkaisi zaļumus.