Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepti kartupeļi ar rikotu un tomātiem

Sastāvdaļas
  • 2 lieli kartupeļi ar mizu
  • 25 ķiršu tomātiņi
  • 1 kārbiņa (aptuveni 200 g) rikotas siera
  • 1–2 ēdk. olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • sakapāti zaļumi
Rikotas vietā tikpat labi der arī kāds cits līdzīgs mīkstais siers.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Rūpīgi nomazgātus un nosusinātus kartupeļus iezied ar eļļu, uzliec uz plāts un cep mīkstus (45–55 minūtes).
3
Citā nelielā plātī ieklāj cepampapīru, uzber tomātiņus un izlīdzini. Bagātīgi apslaki ar eļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem. Pēdējās 15 minūtēs ieliec krāsnī pie kartupeļiem.
4
Gatavos kartupeļus pārgriez gareniski uz pusēm, apzied ar sieru, liec virsū ceptos tomātiņus un pārkaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni