Krāsnī cepti kartupeļi ar rikotu un tomātiem
Sastāvdaļas
- 2 lieli kartupeļi ar mizu
- 25 ķiršu tomātiņi
- 1 kārbiņa (aptuveni 200 g) rikotas siera
- 1–2 ēdk. olīveļļas
- sāls, malti melnie pipari
- sakapāti zaļumi
Rikotas vietā tikpat labi der arī kāds cits līdzīgs mīkstais siers.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2
Rūpīgi nomazgātus un nosusinātus kartupeļus iezied ar eļļu, uzliec uz plāts un cep mīkstus (45–55 minūtes).
3
Citā nelielā plātī ieklāj cepampapīru, uzber tomātiņus un izlīdzini. Bagātīgi apslaki ar eļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem. Pēdējās 15 minūtēs ieliec krāsnī pie kartupeļiem.
4
Gatavos kartupeļus pārgriez gareniski uz pusēm, apzied ar sieru, liec virsū ceptos tomātiņus un pārkaisi zaļumus.