piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Klasiskā kartupeļu un sīpolu tortilja

Sastāvdaļas
  • 1,2 kg kartupeļu
  • 6 olas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti pipari
Jo plānākās šķēlītēs sagriezīs kartupeļus, jo ātrāk tortilja izcepsies.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar mizu izvāri sālsūdenī, nokās un noskalo aukstā ūdenī. Nomizo un sagriez šķēlēs.
2
Nomizotus sīpolus sagriez strēmelītēs, ķiplokus sakapā.
3
Olas sakul ar sāli un pipariem.
4
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber kartupeļus, sīpolus un ķiplokus un uz straujas uguns cep 4–5 minūtes.
5
Pārlej sakultās olas, pannai uzliec vāku un uz mazas uguns turpini cept 10¬–15 minūtes.
6
Uzslidini uz liela, lēzena šķīvja vai pannas vāka un ar apbrūnināto pusi uz augšu ieslidini atpakaļ pannā. Cep vēl 3–5 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni