foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 13. novembrī, 10:00

Klasiskā kartupeļu un sīpolu tortilja

Jo plānākās šķēlītēs sagriezīs kartupeļus, jo ātrāk tortilja izcepsies.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Kartupeļus ar mizu izvāri sālsūdenī, nokās un noskalo aukstā ūdenī. Nomizo un sagriez šķēlēs.

2

Nomizotus sīpolus sagriez strēmelītēs, ķiplokus sakapā.

3

Olas sakul ar sāli un pipariem.

4

Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber kartupeļus, sīpolus un ķiplokus un uz straujas uguns cep 4–5 minūtes.

5

Pārlej sakultās olas, pannai uzliec vāku un uz mazas uguns turpini cept 10¬–15 minūtes.

6

Uzslidini uz liela, lēzena šķīvja vai pannas vāka un ar apbrūnināto pusi uz augšu ieslidini atpakaļ pannā. Cep vēl 3–5 minūtes.