Cepts ķirbis ar selerijām un riekstiem
Sastāvdaļas
- 1 vidējs ķirbis
- 3 prāvi seleriju kāti
- 1 sauja izlobītu valriekstu
- 1 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. sviesta
- sāls, malti melnie pipari
Vienlīdz labi garšo gan kā atsevišķa uzkoda, gan kā piedeva gaļas ēdieniem, it sevišķi medījumu gaļai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ķirbi sagriez apmēram 3 cm biezās šķēlēs. Seleriju kātus sagriez pirksta biezuma šķēlēs. Valriekstus pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās.
2
Pannā sakarsē eļļu un sviestu un apcep valriekstus. Izņem no pannas.
3
Pannā atlikušajās taukvielās uz straujas uguns apcep ķirbjus, pēc tam pievieno selerijas un arī viegli apcep.
4
Ieber apceptos valriekstus, pievieno sāli un piparus un samaisi.