Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepts ķirbis ar selerijām un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 1 vidējs ķirbis
  • 3 prāvi seleriju kāti
  • 1 sauja izlobītu valriekstu
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, malti melnie pipari
Vienlīdz labi garšo gan kā atsevišķa uzkoda, gan kā piedeva gaļas ēdieniem, it sevišķi medījumu gaļai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ķirbi sagriez apmēram 3 cm biezās šķēlēs. Seleriju kātus sagriez pirksta biezuma šķēlēs. Valriekstus pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās.
2
Pannā sakarsē eļļu un sviestu un apcep valriekstus. Izņem no pannas.
3
Pannā atlikušajās taukvielās uz straujas uguns apcep ķirbjus, pēc tam pievieno selerijas un arī viegli apcep.
4
Ieber apceptos valriekstus, pievieno sāli un piparus un samaisi.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni