Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Asā kartupeļu zupa ar turku zirņiem

Sastāvdaļas
  • 300 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 800–900 ml buljona
  • 1 bundžiņa (400 g) konservētu turku zirņu
  • 1 bundžiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 plānās ripiņās sagriezti burkāni
  • 2 smalki sakapāti sīpoli
  • 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. maltas kurkumas
  • 1 ēdk. karija pulvera
  • ½ tējk. maltu čili piparu
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • sakapāti zaļumi
Nedaudz asa un sildoša zupa, kas derēs arī vasarā, ja smeķē pikantums!

Pagatavošana

1
Katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
2
Pievieno burkānus, kartupeļus, kurkumu un kariju un maisot sautē vēl pāris minūtes.
3
Pievieno tomātus, čili, buljonu un sāli, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt aptuveni 20 minūtes.
4
Pievieno notecinātus turku zirņus un vāri vēl 10 minūtes. Pieber piparus un pārkaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni