Asā kartupeļu zupa ar turku zirņiem
Sastāvdaļas
- 300 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 800–900 ml buljona
- 1 bundžiņa (400 g) konservētu turku zirņu
- 1 bundžiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 2 plānās ripiņās sagriezti burkāni
- 2 smalki sakapāti sīpoli
- 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 tējk. maltas kurkumas
- 1 ēdk. karija pulvera
- ½ tējk. maltu čili piparu
- 2 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari
- sakapāti zaļumi
Nedaudz asa un sildoša zupa, īpaši tiem, kam smeķē pikantums!
Pagatavošana
1
Katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
2
Pievieno burkānus, kartupeļus, kurkumu un kariju un maisot sautē vēl pāris minūtes.
3
Pievieno tomātus, čili, buljonu un sāli, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt aptuveni 20 minūtes.
4
Pievieno notecinātus turku zirņus un vāri vēl 10 minūtes. Pieber piparus un pārkaisi zaļumus.