foto: Shutterstock.com
Dārzeņu ēdieni
2021. gada 16. augustā, 12:00

Kičari

Kičari, burtiski tulkots, ir divu graudu sajaukums. Tradicionāli tās ir lēcas un rīsi – vienkārši pagatavojams, barojošs, tomēr viegli sagremojams un gards ēdiens. Dārzeņus vari pievienot pēc paša izvēles: labi garšos kopā ar cukīni, baklažāniem, tomātiem vai pākšu pupiņām.

Pagatavošana

1

Rīsus un lēcas nomazgā, pārlej ar ūdeni un vāri uz nelielas uguns 20 minūtes, līdz tie mīksti.

2

Sviestā uz pannas apcepini visas garšvielas. Pievieno ziedkāpostu, pasautē vēl 5 minūtes un kopā ar visām garšvielām pievieno rīsu un lēcu sautējumam. Visu uzkarsē un uz mazas uguns un turpini sildīt vēl 10 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar sakapātu koriandru.