Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kičari

Sastāvdaļas
  • 200 g sarkano vai dzelteno lēcu
  • 400 g ziedkāposta, sadalīta mazās rozetēs, noblanšēta
  • 100 g basmati rīsu
  • 4 ēdk. gī sviesta
  • 2 ēdk. rīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējk. nigellas sēklu
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. malta koriandra sēklu
  • ½ tējk. maltu kumīna sēklu
  • ½ tējk. kumīna sēklu
  • ½ tējk. sinepju sēklu
  • ½ tējk. kurkumas pulvera
  • 1,5 l ūdens
Kičari, burtiski tulkots, ir divu graudu sajaukums. Tradicionāli tās ir lēcas un rīsi – vienkārši pagatavojams, barojošs, tomēr viegli sagremojams un gards ēdiens. Dārzeņus vari pievienot pēc paša izvēles: labi garšos kopā ar cukīni, baklažāniem, tomātiem vai pākšu pupiņām.

Pagatavošana

1
Rīsus un lēcas nomazgā, pārlej ar ūdeni un vāri uz nelielas uguns 20 minūtes, līdz tie mīksti.
2
Sviestā uz pannas apcepini visas garšvielas. Pievieno ziedkāpostu, pasautē vēl 5 minūtes un kopā ar visām garšvielām pievieno rīsu un lēcu sautējumam. Visu uzkarsē un uz mazas uguns un turpini sildīt vēl 10 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar sakapātu koriandru.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni