Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Kartupeļu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 2–3 vidēji lieli sīpoli, sakapāti
  • 5–6 vidēji lieli kartupeļi bez mizas, sagriezti gabalos
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 600 ml piena, uzsildīta
  • 50 g Parmas siera, rīvēta
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
Absolūti vienkārši un ātri, turklāt no tā, kas pieliekamajā tik tiešām ir katram. Ja nu vienīgi Parmas vai kāds cits ciets pikants siers jāpiepērk, bet četriem ēdājiem ar 50 gramiem būs gana.

Pagatavošana

1
Kastrolī izkausē sviestu un sasautē sīpolus, līdz tie ir mīksti. Pievieno kartupeļus, buljonu, pienu un uzvāri, lai gan kartupeļiem nav jābūt pilnīgi mīkstiem.
2
Sablendē, iemaisi rīvēto sieru. Ja vēlies zupiņu saglabāt nākamās dienas pusdienām, atdzesē un pēc tam sasaldē to. Ja zini, ka visu apēdīsit vienā piegājienā – pārkaisi ar zaļumiem, kādi nu ir pie rokas, un pasniedz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni