Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Lēcas ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 300 g brūno vai zaļo lēcu
  • 400 g zaļo zirnīšu (saldētu)
  • 3 burkāni, sīki sagrieztu
  • 3 seleriju kāti, sīki sagrieztu
  • 1 sīpols, kapāts
  • 2–3 ķiploka daiviņas, sīki kapātas
  • bunte pētersīļu lapu
  • pa nelielam burkānam, selerija kātam – buljonam
  • lauru lapa, smaržīgie pipari, citrona sula, sāls, pipari
Lēcas ir ne tikai vērtīgs produkts, bet arī viegli un ātri pagatavojams ēdiens.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vāri lēcas, pievienojot lauru lapu, dažus smaržīgo piparus, selerijas kātu, burkānu. Sāli pievieno tikai pašās vārīšanas beigās. Vārīšanas laiks atkarīgs no lēcu šķirnes, tāpēc pēc 10 minūšu vārīšanās pagaršo, vai nav gatavas.
2
Kamēr lēcas vārās, katliņā apcep sīpolu, ķiploku, burkānus, pievieno sāli, piparus, nedaudz citrona sulu un cukuru.
3
Sutini 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pieber seleriju kātus, sutini vēl 3–5 minūtes, pievieno saldētos zaļos zirnīšus, vēl nedaudz pasutini.
4
Lēcas nokās, samaisi kopā ar dārzeņiem un pētersīļu zaļumiem. Pasniedz.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni