Zemeņu tartars ar tomātiem un sparģeļiem
Sastāvdaļas
- 3 lieli gatavi tomāti
- 400 g zemenes
- 1 bunte zaļie sparģeļi
- 200 ml balsamico etiķis
- 3 ēd.k. olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Kamēr ir zemeņu sezona un sparģeļi par pieejamu cenu to vajag izmantot un sniegt organismam vitamīnus.
Pagatavošana
1
Uz lēnas uguns uzkarsēt balsamico etiķi un
vārīt līdz tas iegūst sīrupa konsistenci.
Noņemt no uguns un atdzesēt.
2
Tomātus un zemenes kārtīgi nomazgāt. Tomātiem
izņem sēkliņas un zemenēm lapiņas. Sparģeļus
notīra un sagriež smalkāk. Tomātus un zemenes
sagriezt, samaisīt un pievienot sagrieztos sparģeļus. Pievieno sāli, piparus, pielej olīveļļu un
pārlej balsamico etiķi.