foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 7. martā, 14:00

Baklažānu sacepums ar sēnēm

Tā kā sacepums ir ļoti sātīgs, vari pasniegt ar svaigi ceptu baltmaizi, jo izveidojas garšīga mērce, kurā to lieliski pamērcēt. Ak, kā tas garšo!

Pagatavošana

1

Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Baklažānus sagriez garās, ne pārāk plānās (10–15 mm) šķēlēs.

2

Baklažānus apsāli, atstāj uz 30 minūtēm, tad katru šķēli uz pannas apcep no abām pusēm līdz brūnumam. Eļļu pielej pēc nepieciešamības. Atsevišķi apcep arī sīpolus, ķiplokus, puravus un sēnes.

3

Pagatavo tomātu mērci: sablendē tomātus turpat bundžā ar ķiplokiem, piparmētrām, kinzu.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Visu liec cepamtraukā kārtās. Pārkaisi ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 20–30 minūtes.