Baklažānu sacepums ar sēnēm 1
Sastāvdaļas
- 2–4 baklažāni
- 500 g sēnes, derēs šampinjoni vai gailenes
- 1 bundža (400–500 g) konservētu tomāti
- 200 g cietā siera
- puravi, sīpoli, ķiploki, plāni sagriezti vai kapāti
- piparmētra, kinza, rupji sagriezta
- pipari, sāls
- laba olīveļļa
Tā kā sacepums ir ļoti sātīgs, vari pasniegt ar svaigi ceptu baltmaizi, jo izveidojas garšīga mērce, kurā to lieliski pamērcēt. Ak, kā tas garšo!
Pagatavošana
1
Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Baklažānus sagriez garās, ne pārāk plānās (10–15 mm) šķēlēs.
2
Baklažānus apsāli, atstāj uz 30 minūtēm, tad katru šķēli uz pannas apcep no abām pusēm līdz brūnumam. Eļļu pielej pēc nepieciešamības. Atsevišķi apcep arī sīpolus, ķiplokus, puravus un sēnes.
3
Pagatavo tomātu mērci: sablendē tomātus turpat bundžā ar ķiplokiem, piparmētrām, kinzu.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Visu liec cepamtraukā kārtās. Pārkaisi ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 20–30 minūtes.
1 komentārs