Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Baklažānu sacepums ar sēnēm

Sastāvdaļas
  • 2–4 baklažāni
  • 500 g sēnes, derēs šampinjoni vai gailenes
  • 1 bundža (400–500 g) konservētu tomāti
  • 200 g cietā siera
  • puravi, sīpoli, ķiploki, plāni sagriezti vai kapāti
  • piparmētra, kinza, rupji sagriezta
  • pipari, sāls
  • laba olīveļļa
Tā kā sacepums ir ļoti sātīgs, vari pasniegt ar svaigi ceptu baltmaizi, jo izveidojas garšīga mērce, kurā to lieliski pamērcēt. Ak, kā tas garšo!

Pagatavošana

1
Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Baklažānus sagriez garās, ne pārāk plānās (10–15 mm) šķēlēs.
2
Baklažānus apsāli, atstāj uz 30 minūtēm, tad katru šķēli uz pannas apcep no abām pusēm līdz brūnumam. Eļļu pielej pēc nepieciešamības. Atsevišķi apcep arī sīpolus, ķiplokus, puravus un sēnes.
3
Pagatavo tomātu mērci: sablendē tomātus turpat bundžā ar ķiplokiem, piparmētrām, kinzu.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Visu liec cepamtraukā kārtās. Pārkaisi ar rīvētu cieto sieru. Cep cepeškrāsnī 20–30 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni