Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Jauno kartupeļu un kazas siera pīrāgs

Sastāvdaļas
  • 300 g mazu jauno kartupelīšu
  • 375 g gatavās kārtainās mīklas
  • 200 g mīksta un drupena kazas siera
  • sauja svaigu pētersīļu lapu
  • sauja svaigu estragona lapu
  • sauja maurloku
  • 1 ēdk. olīveļļas
Franču stila sātīga uzkoda, kura vienlīdz labi garšo gan silta, gan auksta, gan viena pati, gan kopā ar kraukšķīgiem salātiem un glāzi svaiga baltvīna. Laika ekonomijas vārdā kartupeļus vari sagatavot ātrāk, tad, pienākot ēdienreizei, atliks vien žigli visu sakārtot uz plāts un izcept.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Sagriez ripās kartupelīšus un liec vārīt 6–8 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Nokās un ļauj apžūt. Vienmērīgi sadrupini sieru, sakapā zaļumus.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamplāti izoderē ar papīru, ieklāj tajā mīklu. Ar asu nazi 2 cm no katras ārmalas iegriez virskārtā līniju – tā, lai veidojas iekšējais laukums. Vienmērīgi izkaisi tajā sieru, pārber ar zaļumiem. Pa virsu izklāj kartupelīšus un, ja vēlies, nedaudz sapiparo un pasāli. Uzšļaksti olīveļļu.
3
Cep cepeškrāsnī aptuveni 18–20 minūtes, līdz mīkla ir kraukšķīga un kartupelīši brūnējas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni