Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Uzkoda 10 minūtēs- marinēti sīpoli

Sastāvdaļas
  • 700 g sīpolu
  • 1 l ūdens
  • 1 ēdk. sāls
  • 2 ēdk. cukura
  • 7–8 ēdk. 9% etiķa vai vairāk – pēc garšas
Marinētus sīpolus droši pievieno gaļas ēdieniem, uzkodām, sviestmaižu un burgeru pagatavošanā. Pēc peldes marinādē tie vairs nebūs tik asi, taču būs saglabājuši savu kraukšķīgumu. Receptē var izmantot kā sarkano, tā dzelteno sīpolu.

Pagatavošana

1
Nomizotus sīpolus sagriez ripiņās – cik biezās vēlies, ieber burkā.
2
Katliņā uzvāri ūdeni, kam pievienots sāls un cukurs.
3
Pārlej verdošo marinādi pāri sīpoliem un pievieno etiķi. Uzliec burkai vāciņu un pamatīgi sakrati. Atstāj, lai vismaz pusstundu ievelkas.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni