Dārzeņu ēdieni
2024. gada 17. augustā, 12:00

Asā beku mērce ar griķiem

Vēl aizvien sēņotāji nāk no meža ar pilniem groziem ar dažādām bekām - apšu bekas, kundziņi, baravikas, sviesta bekas, mahoviki utt. Tieši šīs sēnes skaitās vērtīgākās un garšīgākās. Tradicionāli tās gatavo krējuma mērcē, sāla un marinē. Mēs šoreiz piedāvājam pagatavot aso sēņu mērci. Čili pastu var aizvietot ar svaigu čili piparu - sliktāk nebūs. Ja kādam vairāk iet pie sirds grūbas, tad ar tām droši var aizstāt griķus. Lai labi garšo!

Pagatavošana

45 min3 porcijas
1

Sīpolu sagriez mazos kubiņos. Sēnes notīri un sagriez smalkāk. Desu sagriez kubiņos.

2

Liec desu pannā un uzkarsē. Cep tik ilgi, līdz no desas izdalās tauki. Tad pievieno sīpolus un apcep. Pievieno sēnes, cep kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno sasmalcinātus tomātus, čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautē 10 min. Pašās beigās pievieno ķiploku granulas.

3

Katlā ieber griķus, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāri gatavus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

4

Sēņu mērci pasniedz ar griķiem, pa virsu pārkaisi rīvētu cieto sieru.