Dārzeņu ēdieni
2017. gada 31. augustā, 07:47

Štovēti kāposti ar alu

Kādreiz saimnieces alu štovētiem kāpostiem pievienoja vien svētku reizēs, taču nu labs un kvalitatīvs alus mums ir pieejams arī ikdienā. Kādēļ sevi nepriecēt?!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Sīpolu sagriež mazos kubiņos. No kāpostiem nospiež sulu un sagriež smalkāk. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus. Pievieno kāpostus un cep 7-10 min. Tad kāpostus sabīda pannas malā un brīvajā vietā karsē cukuru, līdz tas izkūst un karamelizējās. Kāpostus samaisa ar cukuru, pievieno alu un turpina sautēt apm. 1 stundu.

2

Pasniedz kā piedevu pie gaļas vai ceptām desiņām.