Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu suflē

Sastāvdaļas
  • 500 g tomāti
  • 100 g ciets siers
  • 50 g sviests
  • 1/3 glāze biezs skābais krējums
  • 6 olas
  • 300 g kartupeļi
  • sāls un muskatrieksts pēc garšas
Tomātu suflē ir garšīgs ēdiens, kura pagatavošana nav sarežģīta.

Pagatavošana

1
No svaigiem tomātiem pagatavo biezeni pastas veidā. Priekš tam tomātus pārlej ar vārošu ūdeni un patur 2-3 minūtes ūdenī. Ūdeni nolej un tomātus atdzesē mazliet, lai tos var paņemt rokā. Noņem mizu un sablenderē.
2
Tomātu biezenim pieliek rīvētu sieru, sviestu, skābu krējumu, jēlus olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus, muskatriekstu.
3
Novāra kartupeļus, nokāš. Kartupeļus var sastampāt un pielikt sviestu. Vai nu sagriezt šķēlītēs, sakārtot traukā un tad uzlikt piciņas sviesta. Cepamtrauku ieziež ar sviestu. Trauka dibenā ieliek tomātu biezeņa kārtu. Tad liek kartupeļu kārtu, virsū atkal tomātu biezeni.
4
Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni